Floarea de „cărămidă „- ghid manierat de bunătate

Intuiția îmi spune că zilele acestea veți dori să oferiți o floare. Cum oferta de toamnă, cam sărăcăcioasă, sigur vă va pune in dificultate , gândesc că este momentul sã facem un mic instructaj și, de ce nu, o ofertă imbatabilă de …cărămizie.

A. Când se oferă o floare în această perioadă?

– Mergi să te inchini Sfintei Parascheva ? E bine să mergi cu o floare ! Cea mai frumoasă crizantemă, pardon, de „cărămidă”, o găseşti la noi, doi paşi mai departe de Mitropolie.

– Nu ştii ce cadou sã faci unei (unui) sărbătorite de Sfânta Parascheva, de Sfântul Dumitru, de Sfinții Mihail si Gavril şi chiar de Sfântul Andrei? Orice ! Dar nu poți merge la ea sau el fără o floare de „cărămidă” ! Tot la noi o gasesti! Nu mai vorbim de zilele aniversare. După calculele mele paraștiințifice, aproape 2.000.000 (două milioane!!) de români s-au născut de acum și până la … Postul Crăciunului.

– Vrei să impresionezi o domnişoară sau o doamnă şi să faci şi o faptă bună? Cumperi de la noi o floare de „cărămidă „şi le ai pe amândouă, garantat!

– Vrei să iti infrumusețezi veranda sau balconul şi sã înveselești şi viaţa celor cărora soarta nu le-a prea zambit? Cumperi de la noi o floare de „cărămidă” sau mai multe şi ţi-ai asigurat un loc in topul celor generoşi.

– Ești proaspătul tătic al unui fecior sau al unei prințese? Ia domnule o floare de „cărămidă”, cât mai mare! Nu ești încă? Ia una sau … mai multe și sigur o să fii!

B. Cât costă o așa floare?

Preturi, adică? Îţi spunem aşa: cu 20 de lei te alegi cu o crizantemă uriaşă și ai asigurat trei caramizi pentru „Casa celor 7 mame ” de pe strada Cicoarei.

Cu 9,5 lei, cumperi o crizantemă de marime potrivită, adicã o cărămidă jumătate pentru căsuţă. 6,5 lei scoţi din buzunar si ai pus si tu o cărămidă la casa unor copii orfani de tată , care acum dorm pe unde apucă.

C.Unde găsiţi cele mai frumoase flori din oraş? Ştiţi deja, la Biserica din curtea Maternităţii Cuza Vodă. Trimitem și peste mări și țări doar poze, deocamdată, iar produsul se …zidește. De caramizi, fiti fără grijă, ne ocupam noi !

D. Dacă avem in stoc? Cât pentru 38 de metri cubi de cărămidă sau de flori. Cum vrea fiecare.

E. Cât trăiește o crizantemă de „cărămidă”? Important este să nu vă zgârciți degeaba! Florile de „cărămidă” de la noi trăiesc… veșnic!

Vă așteptăm cu drag! Dumnezeu sã vã binecuvinteze!

 

Adaugă un comentariu