2% pentru a potoli foamea miilor de copii ocrotiți de Asociația Glasul Vieții în Biserica Maternității Cuza Vodă!

2% pentru a potoli foamea miilor de copii ocrotiți de Asociația Glasul Vieții în Biserica Maternității Cuza Vodă!

Formularul îl puteți descărca în format PDF din link-ul de mai jos, ori printați imaginea din postare, iar dacă nu vă descurcați nici așa cu tehnologia, îl puteți solicita printr-un simplu mesaj scris!
LINK FORMULAR: http://test.glasulvietii.ro/category/stiri/

Cum să redirecţionezi 2% din impozit. Ghid complet:
Redirecţionarea unui procent de 2% sau 3,5% din impozit datorat statului este un mecanism prin care persoanele fizice pot ajuta organizaţiile nonprofit sau parohiile. Mai exact, sumele de bani redirecţionate vor fi folosite pentru finanţarea activităţilor acestor organizaţii.
Această prevedere este reglementată prin Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, care permite contribuabililor să redirecţioneze cota de 2% sau 3,5% din impozitul pe venit plătit în anul anterior, scrie calculatorvenituri.ro.
CARE SUNT CATEGORIILE DE VENITURI ELIGIBILE
Categoriile de venituri din care se pot redirecţiona cei 2% sau 3,5% de către persoanele fizice sunt urmatoarele:
salarii
chirii
pensii
drepturi de proprietate intelectuală dividende alte venituri impozabile: venituri din activităţi sportive, PFA-uri, etc.
Singura condiţie este ca în anul anterior să fi realizat venituri impozabile în România. Persoanele care au fost în concediu pentru îngrijirea copilului în anul precedent nu pot redirecţiona 2% din impozit.
 Este important de reţinut că, pentru anul 2019, cei care vor să redirecţioneze 2% din impozitul pe anul 2018, mai pot face asta doar până în 15 martie 2019!
DESPRE COTA REDIRECŢIONATĂ DIN IMPOZIT
OUG nr. 25/2018, publicată în Monitorul Oficial la sfârşitul lunii martie, schimbă modalitatea de calcul a sumelor de bani care pot fi direcţionate de către contribuabili către alţi beneficiari:
cota de 2% poate fi direcţionată către entităţile nonprofit care sunt înfiinţate şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult (inclusiv parohii)cota de 3,5% poate fi direcţionată pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.
Opţiunea pentru redirecţionarea cotei de 2% sau 3,5% trebuie exercitată în scris, pentru toate tipurile de venituri enunţate mai sus, şi trebuie declarată. Un element de noutate este că aceasta poate fi declarată la plătitorul de venituri. După declararea opţiunii, aceasta rămâne valabilă pentru 2 ani, conform art. 79, alin. 4, coroborat cu art. 72, alin. 10.
CINE SUNT BENEFICIARII ACESTOR SUME
Entităţile la care pot ajunge sponsorizările sunt organizaţiile non-profit (ONG) şi unităţile de cult care furnizează servicii sociale acreditate. Printre acestea se numără casele de tip familial, cantinele sociale, centrele de recuperare, organizaţiile care se ocupă cu îngrijirirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilităţi, organizaţiile care oferă locuinţe protejate, adăposturile de noapte, căminele pentru vârstnici sau centrele pentru copiii cu dizabilităţi.
MICROÎNTREPRINDERILE – CÂND ŞI CUM POT REDIRECŢIONA SUMELE DE BANI
Începând cu anul 2018, şi microîntreprinderile pot face deduceri din impozitul datorat statului, după cum prevede OUG nr. 25/2018, în vigoare din 30 martie. Mai exact, firmele pot deduce până la 20% din impozitul trimestrial pe venituri, începând cu al doilea trimestru al anului curent.
Acestea au obligaţia să depună o declaraţie informativă anuală cu privire la sponsorizările acordate, pentru anul în care au fost acordate sponsorizările şi pentru cel în care se fac deduceri din impozit pentru sumele reportate. În cazul în care firmele nu scad sponsorizările din impozitul aferent trimestrului în care au acordat sumele de bani, acestea vor fi reportate în următoarele 28 de trimestre.
Microîntreprinderile care se încadrează în categoria impozitării pe venit sunt firmele care au obţinut venituri sub un milion de euro în anul precedent. Firmele cu un capital social mai mare sau egal cu 45.000 de lei şi cel puţin doi angajati pot să opteze pentru aplicarea impozitului pe profit din al II-lea trimestru al anului în curs.
CE PRESUPUNE PROCESUL DE REDIRECŢIONARE
 Contribuabilii care vor să doneze deducerile din impozitul pe veniturile din salarii sau pensii către ONG-uri trebuie să completeze formularul 230, iar termenul de depunere este data de 15 martie 2019. Acesta poate fi depus doar de către contribuabilii care obţin venituri din salarii şi din pensii.
Pentru celelalte tipuri de venituri din care se poate redirecţiona cota de impozit pe venit, se va depune declaraţia unică.
Deşi legislaţia în vigoare prevede faptul că formularele 230 trebuie depuse la ANAF de către contribuabilul care face donaţia, administraţia financiară acceptă colectarea şi depunerea la comun a formularelor de către ONG-uri sau unităţi de cult.
Practic, declaraţiile pot fi centralizate şi depuse la ANAF de către ONG-uri, fără să fie necesară depunerea individuală de către fiecare contribuabil în parte. Cererile sunt depuse la administraţia financiară de către reprezentaţii ONG-urilor/unităţilor de cult în baza unui borderou şi îşi asumă responsabilitatea privind sancţiunile pentru falsul în acte.
În plus, conform OUG nr. 18/2018, contribuabilii pot să opteze pentru reţinerea şi plata acestor sume direct de către angajator.
Ca să evite situaţiile în care declaraţiile sunt depuse în numele altui contribuabil, Fiscul va trimite o înştiinţare către persoanele fizice prin care îi va informa cu privire la direcţionarea cotei de 2% sau 3,5% din impozit. Această prevedere este inclusă în Ordinul ANAF nr.1.003/2018 pentru aprobarea Procedurii privind procesarea formularelor 230.
Contribuabilii au la dispoziţie 30 de zile să anunţe administraţia financiară în cazul în care există inadvertenţe referitoare la completarea formularului sau a fost semnalată o situaţie de fals în acte.
CUM POATE FI DEPUS FORMULARUL 230

Formularele 230 pot fi depuse astfel:
 direct la ghişeul administraţiei financiare la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primireonline, prin serviciul SPV (Spaţiul Privat Virtual) pe pfinternet.anaf.roonline, semnat electronic cu certificatul digital calificat pe decl.anaf.mfinante.gov.ro sau îl completați pur și simplu și îl trimiteți în format fizic la adresa: Iași, str. Cuza Vodă, nr. 34 la Biserica Maternității Cuza Vodă.
Vă mulțumim oameni buni!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu