Dragul meu Ianis,

Dragul meu Ianis,
Am primit cu bucurie darul tău. Ce-i drept, primul gând, când am văzut pușculița cea albastră, a fost “Dăm marea spargere?!”
Vezi tu, mâinile mele nu-s tocmai cele ale unui pianist. Când eram de-o vârstă cu tine, visam s-ajung judecător, să pot lupta cu minciuna, demagogia și hoția unui sistem putred. Poate așa rămâneam cu mâini mai fine, ba poate și cu pensie specială.
Preoția care m-a ales pe mine presupune însă și șantiere și muncă la terenul parohiei, și la întreținerea bisericii, și la casele sărmanilor, încât s-a terminat de mult cu finețea.

Cu toate acestea, după vreo 10 minute de migală, am reușit să extrag, rând pe rând, fiecare bănuț din suma pe care ai pus-o deoparte, cred eu, nu cu puțin efort. Numai tu știi la câte bucurii ai renunțat, sau la câte jucării ai spus “pas”. Nu mai zic de suc, înghețată…
Dragule, darul de la tine este pentru mine o imensă responsabilitate, astfel încât am hotărât de îndată în ce îl voi transforma. Deja, pușculița de la tine este pe drum către Vasilică, un suflețel blând și bun. Nu prea are Vasilică al nostru ce pune deoparte, căci toți banii casei abia ajung pentru un trai de pe o zi pe alta, la limita supraviețuirii. Se va bucura cu siguranță de o jucărie nouă, care să-i facă copilăria frumoasă. Pe lângă jucării el are nevoie în schimb de un pat, în care să doarmă și să viseze la copiii cu adevărat fericiți.
Un lucru este clar! Peste ani, Vasilică și toți ceilalți șapte frați ai lui, vor putea, cu ajutorul nostru, al tuturor, să aibă o familie frumoasă, cu toate cele necesare, și cu siguranță, o pușculiță pentru copiii sărmani.
Ianis, în curând vei merge la gimnaziu, apoi la liceu, la facultate, iar mai târziu vei porni singur în viață; vei cunoaște oameni de tot felul, buni sau mai puțin buni; vei călători în locuri minunate, dar și în locuri pline de suferință; te vei întâlni cu multă bunătate, dar și cu răutatea.
Atunci când îți va fi mai greu te rog să-ți amintești de această pusculiță pentru Vasilică.
Tu, un copil doar de 10 ani ai fost cel care l-ai ajutat pe Vasilică, ai transformat un vis în realitate.
Îți poți imagina cât de frumoasă va fi lumea cu mulți, mulți oameni mari ca tine?
Fii lumină pentru cei de lângă tine! Cât timp rămâi în lumină, oricât de mare ar fi întunericul acestei lumi, nu vei păși nicio clipă nesigur. Mai mult, unind luminița din inima ta cu alte multe luminițe, împreună cu Domnul Iisus Hristos, veți putea transforma mereu noaptea și întunericul în lumină.
Domnul Hristos să te ocrotească și să te crească în lumină, copil bun!

 

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu