De va pleca, promitem să le fie bine?

POVESTEA VERONICĂl
De va pleca, promitem să le fie bine?
Îmi este foarte greu să vorbesc de Veronica pentru că, de departe, este cel mai greu caz din ultima perioadă.
Veronica este înconjurată de cinci copii, de fapt cinci îngeri, ce o ajută și o iubesc așa cum știu ei mai bine. Este o mamă extraordinară, bună, iubitoare, curată și care, se pare că va pleca dintre noi în următoarele zile.
Din păcate drumul nostru la oncologie și eforturile depuse pentru a trata boala au fost lipsite de un rezultat și asta pentru că medicii oncologi ne-au făcut să înțelegem foarte clar că, în cazul cancerului de care suferă (undeva în zona călcâiului), aflat deja în stadiu avansat cu metastaze, orice intervenție ar fi inutilă.
Încă de la Crăciun, atunci când am aflat de cazul ei, avea două metastaze pulmonare, care îi îngreunau respirația.
Am discutat și cu cei din primărie, care mi-au zis că le vor oferi tot sprijinul și că vor face tot ce le stă în putință ca acești copii să rămână împreună după plecarea mamei. Doar că, pentru ca acești copii să rămână uniți alături de tatăl lor, după ce mama nu va mai fi, au nevoie de o casă corespunzătoare.
Am mers pentru a pune temelia casei.
De ce?
În primul rând, pentru ca Veronica să mai capete puțină speranță (ea nu știe ce se va întâmpla), pentru că, noi credem, că odată ce vom pune temelia unei case și vom lucra la ea, speranța o va menține în viață.
Pe de altă parte în bordeiul în care trăiesc, în momentul în care vor veni cei de la DGASP și vor vedea în ce condiții stau copiii, probabil că nu vor accepta ca un tată să stea cu cinci copii într-o singură cameră, într-o casă dărăpănată, aproape să se prăbușească.
De aceea va trebui să tragem tare și odată ce temperatura va crește spre zero grade, oamenii noștri de bază vor fi aici și vor începe imediat fundația casei, zidirea și, sperăm să o vedem și finisată, în termenul pe care noi îl avem standardizat (undeva la 6 săptămâni).
Desigur, pentru toate aceste, vom avea nevoie de ajutor și, sunt convins că oamenii dragi, dumneavoastră cei care ne urmăriți și ne sunteți aproape, veți face tot ceea ce vă stă în putință pentru a oferi speranță Veronicăi și bucurie copiilor ce vor rămâne după ea.
Cu această ocazie, vom demara și lucrările de amenajare a Policlinicii „Glasul Vieții”, un Centru Medico – Social, unde fiecare mamă, așa ca Veronica, neasigurată, cu mulți copii să beneficieze de toată atenția medicală de care are nevoie un om, o mamă ca ea.
Să nu uităm că Veronica a dat acestui popor 5 copii, ce vor lucra, vor plăti impozite,… vor ține acest Stat în spate.
Din păcate, mamele ca Veronica sunt lipsite de asistențe medicale de bază; dacă atunci când a fost în spitale, în sarcină sau pe la cabinete medicale, Veronica ar fi primit ceva mai multă atenție și acest cancer ar fi fost depistat mai devreme, cu siguranță nu s-ar fi ajuns aici. Precizez că are acest cancer de 7 ani, timp în care a avut și 3 nașteri (în film spuneam doar de două) , dar, din păcate, nimeni nu i-a propus să îndepărteze zona afectată de cancer de la piciorul bolnav. Poate, dacă de atunci se făcea o intervenție, Veronica nu și – ar fi trăit acum ultimele zilei în suferință lângă copii ei.
Îmi doresc ca din vara aceasta, să avem aprobări pentru a demara acest proiect, unde, indiferent dacă mama are sau nu are bani, indiferent dacă are asigurare sau nu, să beneficieze gratuit de toate investigațiile și analizele necesare.
Nu mă interesează dacă sunt sau nu bani, dacă ar costa și milioane de euro, că va trebui să facem și Tomografii, RMN-uri și toate analizele de pe Pământ, voi merge în genunchi pe la toate ușile pentru a nu mai avea astfel de cazuri, mame cu 5 copii care mor într-o Europă civilizată, pentru că, pur și simplu, nu și-au permis, la vremea respectivă, o investigație sau, poate, mai multă atenție.
Tu, o iubești pe MAMA?
MAMA! ♥️
Pentru ca misiunea noastră să ajungă cât mai departe, vă rugăm să vă abonați la canalul nostru YouTube, accesând linkul de mai jos: ???

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu