FOTO – Uniți pentru 8 copii

Nicolas vrea o baie!

Zece suflete s-au adăpostit de câteva zile într-un fost magazin sătesc. Cel puțin au un acoperiș și niște pereți mai solizi decât cei care au rămas în picioare după ce flăcările le-au transformat căsuța în scrum.

La casa ridicată cu multe economii și multă osteneală am mai pus si noi umărul nu cu mult timp în urmă. Pârjolit a distrus chiar si  materiale cumpărate cu greu pentru o băiță. Da, cei opt puișori visau la o baie, așa cum au văzut pe la unii vecini. Dar a trebuit ca o scânteie, doar o scânteie, să spulbere orice speranță și să-i lase la mila sorții.

De la un scurt-circuit la dezastru au trecut doar câteva clipe. Au privit cum limbile uriașe de foc le iau totul, mai puțin viețile. După câteva ore, prin cenușa groasă scurmau găinile și se rostogoleau pisicile, iar cei opt copii, Nicolas (2  ani), Maria (4 ani), Mario (4 ani), Ianis (6 ani), David (9 ani), Alexandru (13 ani), Ștefan (15 ani) și Cătălin (17 ani) căutau ceva ce ar mai fi putut fi salvat în mod miraculos.

Părinții și cei opt copii și-au făcut culcușuri din cearșafuri, din pături, din covoare, și-au încropit chiar și un pat dintr-o saltea pusă pe lăzi de bere pe care să-și odihnească trupurile ostenite. Dar cât o pot ține așa, ținând cont că mezinul familiei, în vârstă de 2 ani, suferă de un grav handicap? Nu e vreme de pierdut într-o situație ca aceasta.

Mai avem doar o lună de vară, o toamnă plină de provocări si zeci de solicitări de acest fel.

Așa că ne-am și apucat de treabă. Credeți că e ușor? Nu e, dar nici nu-i putem lăsa de izbeliște pe copiii aceștia, mai ales că într-o lună reîncep școala. Unde să se spele, unde să-și facă temele – la tejgheaua înălțată pe podeaua din beton?

Familia năpăstuită era în grija noastră, a Asociației „Glasul Vieții”, de mai mulți ani. Primeau tot ceea ce aveau nevoie: alimente, lapte praf, scutece, detergenți etc. Copiii sunt incluși și în proiectul nostru de suflet, „Grăuntele de muștar”. Adică vor fi ajutați să meargă la școală – vor primi ghiozdane, haine, încălțăminte. Dar au alte nevoi mai mari acum.

Au nevoie de o casă, iar Nicolas, mezinul, bolnăvior sărmanul, vrea neaparat o baie. Noi am pus deja osul la muncă, am început să reconstruim, le-am dus și saci întregi de alimente, dar e nevoie de un efort financiar semnificativ. Este nevoie de sprijinul tuturor.

Haideți să o ajutăm pe Claudia cu ai ei puișori să aibă un acoperiș deasupra capului!

Haideți să-i oferim lui Nicolas baia la care a visat!

MERGEM MAI DEPARTE?

Alegeți un copil din LISTĂ și susțineți-l!

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 300 de lei (că așa e tradiția), 60 și ceva de euro, 55 lire, 71 dolari (americani sau canadieni), cu precizarea „ÎMBRACĂ UN COPIL”.

3. Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată, iar cât ai clipi din ochi, venim cu desaga plină cu de toate – hăinuțe (bluză, pantaloni, geacă de toamnă, pantofi din piele și lenjerie de corp), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent) și, desigur, adăugăm și trăistuța cu merinde.

4. Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât… Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi.

Cât de curând, vom lansa o listă pentru cei care doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, folosind bănuții dumneavoastră și pe mine drept negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu