Zeci de mii de oameni la INIMO

Timpul zboară. Astăzi începe cel mai mare spectacol caritabil al acestui an, cel mai frumos festival al acestei veri din Iași, cel mai important eveniment cultural-artistic din Moldova și din România, dacă ne referim la specificul acestuia – INIMO. V-ați luat invitațiile, nu? Va fi un weekend de foc pe stadionul din Copou în perioada 19-21 august.

Vineri, la ora 13:00, se dă startul distracției. Câteva amănunte le-am prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată chiar „la locul faptei”, adică pe stadion.

Pregătirile merg la modul fantastic. Uitați-vă în jurul nostru – ditai construcția monumentală, aici, pe stadion oamenii muncesc în toate zonele. Vrem ca mâine la ora 13:00, când vor răsuna boxele pe această scenă, să fie totul impecabil pentru spectatori, pentru artiști, pentru toată lumea care vine să dea o mână de ajutor la proiectul INIMO, cel al faptelor bune.

Două precizări foarte importante:

În primul rând, astfel de manifestări se fac pe toate stadioanele din țară. Dacă vorbim de Arena Națională și de cea din Cluj unde s-a făcut UNTOLD-ul, înseamnă că n-ar trebui să fie o noutate.

A doua precizare, există în spatele meu două TIR-uri cu ceea ce se numește „portafloor”, adică o suprafață care protejează gazonul și care atunci când se încheie festivalul, adică duminică seara, va fi ridicată, iar gazonul va fi la fel de frumos și, practic, să avem fotbal pentru el, că în rest treaba este bună.

Biletele se vând ca într-o perioadă de criză – o criză Covid și una militară din Ucraina. Lumea este dornică, avem semnale foarte puternice, dar, sigur, facem tot ceea ce putem să fim alături de oameni și oamenii alături de noi. Sperăm să avem în primul rând un stadion pin-plin de oameni. Pentru pensionari avem deja reducerea de 50% la intrare pe stadion, copiii, persoanele cu dizabilități au gratuitate, la fel ca și copiii de 10, olimpicii și cei care au note mari deși provin din medii defavorizate, încât am nădejdea ca până duminică seara toată lumea să vină să-i ajute pe toți copiii de la „Glasul Vieții”, cei 10.228 de copii.

Din aprecierea cunoscuților și celor care vin și calcă pragul bisericii de la spitalul „Cuza Vodă”, cred că vom avea cel puțin 10-15.000 de oameni pe zi. Asta înseamnă că vorbim de zeci de mii de persoane. Dar poate crește prezența în funcție de vreme, în funcție de buna dispoziție a fiecăruia. Așteptăm foarte mulți români din Diaspora întorși acasă, care abia așteaptă să se ducă pe stadion, chiar dacă n-au avut timp să-și cumpere bilete.

Ce vi se pregătește?

Veți putea lua masa în familie deoarece vor fi preparate pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Iar la capitolul deserturi vom sta cel mai bine, având dulciuri dintre cele mai variate: clătite, gogoși, înghețată, vată de zahăr. Dar să nu vă facem poftă! Sau să vă facem?

Vor fi spectacole de circ, de teatru, ateliere de olărit, de pictură. Vor fi organizate ?????? la care vor putea participa chiar și familiile întregi, nu doar cei mici. Va fi și un loc de joacă special amenajat, dar stadionul va plin de animatori. Copilașii își vor putea face face-painting, iar păpuși uriașe vor defila printre ei. Vă garantăm, vor fi tot felul de lucruri minunate – ateliere, târguri. Avem în plan să aducem și câteva animăluțe cu sprijinul unui cabinet veterinar.

Veniți, distrați-vă, învățați-vă copiii să se comporte frumos și dați-le un exemplu pozitiv: donați!

Donați ca să-i pregătim pe cei 10.228 de copii de școală!

Haideți la INIMO!

  • Taxa de intrare este, după știți, o donație în baza căreia primiți o invitație. Vă distrați, dar și ajutați!
  • Vă reamintim că intrarea este liberă pentru copiii sub 14 ani, pentru zeciștii de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, pentru persoanele cu dizabilități și pentru familiile cu mulți copii.
  • Unde găsiți invitațiile? La Biserica Maternității „Cuza Vodă” și la cele 12 corturi care au împânzit orașul. De asemenea, le puteți procura și online de pe www.inimo.ro.

Iată programul INIMO:

Vineri, 19 august, vă veți bucura de spectacole susținute de Fanfara de la Chetriș, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Adriana Ochișanu, Plăieșii, Provincialii, Damian Drăghici & Brothers, Direcția 5, Andra, Taxi.

Sâmbătă, 20 august, vom avea din nou teatru cu Universitatea „George Enescu”, vor urca pe scenă și vor face senzație Corul de copii al Ateneului Național din Iași, Circul de Stat Chișinău și aceeași renumită Fanfară de la Chetriș. Iubitorii e folclor îi vor asculta pe Mioara Velicu și Rapsozii Botoșanilor. Iar spre seară vor încinge atmosfera Annes, Ana Beregoi, Iuliana Beregoi, Vunk, Smiley, DJ Mandu.

Duminică, 21 august, nu vor lipsi spectacolele de teatru, nici cele de folclor susținute de ansambluri, dar și de cunoscuții interpreți Laura Lavric, Gelu Voicu, Carmen Macovei. Circul de stat Chișinău va avea o nouă reprezentație. Copiii vor avea cea mai mare bucurie când vor cânta și vor dansa împreună cu cei de la Gașca Zurli. Iar seara care va încheia prima ediție a festivalului INIMO va fi una memorabilă, cu The Motans, Feli, Connect-R și Ștefan Bănică pe scenă.

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu