Seri de pictat icoane la CEDC

În ultima perioadă, mai ales de când zilele au devenit mai scurte și mai reci, bursierii noștri dragi de la CEDC s-au ocupat de pictat icoane. După ce veneau de la cursuri și își pregăteau temele, coborau în sălile de studiu transformate în ateliere de artă și, aplecați asupra colilor de hârtie și culorilor, schițau și pictau chipuri și siluete de sfinți.

V-am mai povestit despre Centrul de Excelență „Damian și Cosma” (CEDC), acolo unde acum avem 90 de bursieri – copii foarte buni, proveniți din familii fără posibilități materiale. Le-am deschis porțile internatelor noastre, apoi, zi după zi, i-am ajutat pe ei să-și deschidă mințile și sufletele, i-am ajutat să crească. Și vedeți că a meritat.

Știm sigur că le-am oferit o șansă la o viață mai bună. Aproape toți cei 90 de copii au spus că nu ar fi rezistat să facă naveta la o școală bună din municipiul Iași, că ar fi fost mereu obosiți, iar consecința directă a acestui fapt ar fi fost timpul mai scurt pentru studiu și lipsa concentrării la lecții. Mulți dintre ei ar fi ales colegii sau școli profesionale din comunele mai mari sau din alte orașe mai apropiate de localitățile de domiciliu, care, însă, nu le-ar fi deschis atât de larg orizontul.

Însă la CEDC nu vin adolescenții aceștia doar pentru a fi mai aproape de școlile la care au fost admiși. Aici nu le lipsește nimic. Au camere frumoase, bucătării, săli de studiu, apă caldă, căldură, internet. Aici leagă prietenii, își serbează zilele de naștere și participă la activități deosebite, cum au fost aceste seri de pictat icoane.

Acasă, mulți nu au condiții minime pentru un trai decent. Unii sunt orfani, alții au părinți bolnavi, majoritatea au mulți frați și se îngrămădesc în camere mici și friguroase.

Credem că pentru ei EDUCAȚIA este singura șansă de a-și depăși condiția. Și facem un efort financiar uriaș pentru a le oferi acces deplin la aceasta.

Vă rugăm să îi ajutați pe bursierii noștri! Să vă gândiți că doi părinți buni cu greu pot purta un singur copil la școală. Iar noi, în afara celor 90 de adolescenți cărora le oferim TOTUL, mai avem grijă de 10.228 de îngerași, oferindu-le îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, hrană.

Avem copii pe care i-am îngrijit până au absolvit cele mai bune facultăți din Iași, care acum au meserii frumoase și care întorc binele făcut lor.

Cum puteți ajuta:

Alegeți un copil din LISTĂ și susțineți-l!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu