Costică, primul Crăciun fără tata

Niciodată nu a fost prea vorbăreț și, chiar dacă obrajii par să trădeze un copil pofticios, mănâncă puțin și mai tot timpul atent să ajungă și la ceilalți. Pe la jumătatea lui iulie, când l-am luat în tabără la mare, mai toata ziulica în apă sau alergând după minge, începuse să zâmbească și, uneori, chiar să râdă în hohote. Acum zâmbește trist când îl întreabă lumea câte ceva și încearcă să-și ascundă suferința, oftând mai ceva ca un om mare.

Printre sarcinile primite într-o familie cu 9 copii, cea mai solicitantă, dar și cea mai dragă este aceea de a avea grijă de cele trei surori mai mici, atât cât poate la cei 9 ani ai lui.

Gabriela, mama lui Costică, ne face și o mărturisire. După aproape 11 luni de tăcere și lacrimi, a reușit să readucă veselia în casa ei și în mod special în obrajii lui Costică, cumpărând o mânză, Cătălina, care a devenit pe loc atracția favorită a tuturor frățiorilor din familia Mihai. Băiatul abia așteaptă marea zi în care va străbate în șa câmpurile din jur. Până atunci, ne-am promis să-i dăruim măcar o bicicletă la care știm că nici n-ar îndrăzni să viseze.

Dacă vă întrebați de unde atâta tristețe în viața unor copii, de unde atâta jale și lipsuri, ei bine, dragii mei, aflați că pe 15 ianuarie, Ion, tatăl lui Costică și al fraților lui, s-a mutat la cer. S-a ridicat din pat cu gândul de a merge la pădure să aducă un braț de lemne pentru a încălzi căminul. Brusc, o durere cumplită de cap l-a obligat să se așeze la loc pentru ca, în câteva zeci de minute, să treacă din paralizie în comă și apoi în lumea de dincolo. Făcuse un accident vascular cerebral și asta cu doar câteva zile înainte de a veni pe lume mezina familiei, Delia-Ioana.

A rămas, așadar, o mamă singură cu 9 copilași, în căsuța rece, cu un acoperiș șubred și o mare de nevoi. Ca de fiecare dată, le-am sărit în ajutor, fără mult zgomot, împlinind toate cele creștinești, după care am început aprovizionarea cu de toate, cu reparația acoperișului, le-am schimbat geamurile, le-am dus lemne, alimente, haine… Probabil că mai spre Crăciun le vom rezolva, cu ajutorul lui Dumnezeu, mare parte din deficiențele locuinței lor (sobe, apă curentă, mobilier corespunzător etc.). Le vom duce și un brad cu luminițe cum n-au avut niciodată și, dacă ne rămâneți aproape, îi vom îmbrăca din cap până-n picioare cu cele mai bune haine și încălțări, iar cămara rece în care s-a prăpădit Ion o vom umple cu multe, multe pachete cu jucării, dulciuri, alimente, detergenți și tot ce-i nevoie la o casă cu atâția orfani.

Așa, probabil, îl vom face pe Costică să treacă pragul cămăruței în care nu a mai avut curajul să intre de când tata s-a mutat în cimitir. Nu vom uita nici de Cătălina și, desigur, nici de bicicleta mult dorită.

Costică al nostru mai are încă 8 frați, iar în grija noastră, în lunga listă cu copiii flămânzi, orfani sau abandonați, pe lângă ei mai sunt multe mii, adică vreo 10.233. Deocamdată.

Pentru a-i ferici pe toți va fi nevoie de multă rugăciune, de credință, poate și de lacrimi, de un efort uriaș din partea donatorilor și voluntarilor, care vor duce vestea Nașterii Domnului din bordei în bordei, îmbrăcând și încălțând pe toți acești „frați ai Lui mai mici”, uitați de mai marii lumii, așa cum și El a fost uitat. Iar noi, creștinii, copii ai Domnului Iisus Hristos, nu doar poruncă avem de a-i iubi, ci am primit și Harul și ajutorul de a-i ocroti.

Doar împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem semăna și în acest an GRĂUNTELE DE IUBIRE. Putem rescrie povestea de Crăciun a fiecărui îngeraș cu un final fericit și putem DĂRUI IUBIRE!

Cum puteți ajuta:

1. Alegeți un copil din LISTĂ, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL din dreptul său, iar noi vă trecem în dreptul celui ales. De ce l-ați ales? Ca să-i oferiți un pachet consistent de Crăciun. Avem rugămintea de a ocupa lista în ordine crescătoare, deoarece încă mai lucrăm la ea (vor mai veni și alți copii și noi măsurători) și ar putea suferi modificări.

2. Donați 300 de lei, 60 de euro, 60 de dolari, 53 de lire sau orice sumă de orice valută echivalată în lei, în conturile de mai jos, cu precizarea DĂRUIM IUBIRE.

3. Ne vom grăbi să umplem sacul imens cu lucruri minunate pentru îngerașii noștri – hăinuțe (geci groase, ghete de piele îmblănite, pantaloni, pulovere, căciuli, lenjerie de corp, ciorăpei), trusă de „frumusețe” (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent), jucării, dulciuri și nelipsita trăistuță cu merinde, toate comandate la poarta fabricilor și negociate la sânge, pentru a îmbrăca și hrăni cu aceiași bani cât mai mulți copii. Așa, sperăm să ne înțelegeți de ce încurajăm donația în bani și nu în produse cumpărate de la hipermarket.

Descarcă aplicația noastră

acasa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

31 de comentarii la „Costică, primul Crăciun fără tata”

 1. Buna ziua!
  Am ales sa donez pentru Iuliana GLV00115, constienta fiind cat de greu ii poate fi fiind in clasa a VI a, la 16 ani, dar si cate nevoi are o dsoara intr-o continua dezvoltare, transformare si poate fara niciun sprijin moral.

  Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet pentru darul și pentru sprijinul oferit copilașilor noștri. Domnul Iisus Hristos să primească jertfa dumneavoastră, să vă ocrotească și să vă binecuvânteze! Bunul Dumnezeu să aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea.

   Răspunde
 2. As dori sa rezerv copilașul cu referința GLV00116. Sa le fie de folos efortul Dvs al tuturor !
  Mulțumesc

  Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc tare mult pentru că sunteți alături de noi și de copilașii noștri. Pentru că Manole are deja un donator, am notat pentru dumneavoastră GLV00926-DARIUS. Domnul Iisus Hristos să vă ocrotească și să vă răsplătească.

   Răspunde
  • Doamne ajută! Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de noi și de copilașii noștri sărmani. Bunul Dumnezeu să aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea.

   Răspunde
 3. Buna seara! Doresc sa ofer un strop de iubire copilasilor de pe pozitia GLV00115, GLV00116, GLV00117, GLV00118. voi transfera banii prin Banca Transilvania.

  Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet pentru darul și pentru sprijinul oferit copilașilor noștri.
   Pentru că Iulia-Maria, Manole, Mihaela și Florin-Marian au deja donatori, am notat pentru dumneavoastră GLV00927 DIANA
   GLV00928 FLORIN
   GLV00929 STEFANIA DEEA
   GLV00930 ANDRADA GABRIELA
   Domnul Iisus Hristos să primească jertfa dumneavoastră, să vă ocrotească și să vă binecuvânteze!

   Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet pentru darul și sprijinul oferit copilașilor noștri.
   Totodată, venim către dumneavoastră cu rugămintea de a vă abona la Site-ul Asociației noastre, pentru a fi mereu la curent cu toate lucrurile bune și frumoase pe care încercăm să le facem. Va puteți abona aici http://test.glasulvietii.ro/newsletter/ Sau daca ne lasați adresa de email, va putem abona noi. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
 4. Doamne, ajuta! Am dori și noi sa fim Moș Crăciun pentru unul dintre copilași. Ați putea să îmi alocați un nume? Am văzut că lista nu este actualizata. Mulțumim!

  Răspunde
  • Doamne ajută, doamna Alexandra. Vă mulțumesc din suflet pentru că sunteți alături de noi și de copii noștri sărmani. Am notat GLV06628 IONUȚ. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
  • Doamne ajută, doamna Patricia. Vă mulțumesc din suflet pentru darul și sprijinul oferit copiilor noștri sărmani. Copilașul ales dumneavoastră are deja donator, așa că am notat GLV06658 ALESIA, 5 ani. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
 5. Bună seara!
  Mă numesc Ilie Iuga și o sa va trimit în contul de euro 60 de euro . Știți dvs mai bine pentru cine o să i folosiți la care copilaș.
  Doamne ajută!

  Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet că sunteți alături de noi și de copilașii noștri. Totodată, venim către dumneavoastră cu rugămintea de a vă abona la Site-ul Asociației noastre, pentru a fi mereu la curent cu toate lucrurile bune și frumoase pe care încercăm să le facem. Va puteți abona aici http://test.glasulvietii.ro/newsletter/ Sau daca ne lasați adresa de email, va putem abona noi. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!

   Răspunde
 6. Doamne ajuta!Noi am dorii sa il alegem pe Manole GLV00138.Pe paypal pot trimite Euro?Sanatate multa va dorim!

  Răspunde
  • Doamne ajută, doamna Anca. Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de noi și de copii noștri sărmani. Sigur că se poate. Puteți depune bănuții dvs. pe adresa pr.dandamaschin@yahoo.com. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
 7. As vrea si eu cu darul meu din drag sa ajut fetitele de la pozitia: GLV00115 – Iuliana, GLV00116- Andreea, GLV00117-Petruta si baietii de la GLV00118-Valentin, GLV00119-Petru. Banii II transfer in contul in Euro.
  Dumnezeu sa va dea putere, Parinte Damaschin, pentru lucrarea aceasta!

  Răspunde
  • Doamne ajută, doamna Alina. Vă mulțumim din suflet pentru dragostea pe care o purtați copiilor noștri sărmani. Copilașii aleși de dvs. au deja donatori, așa că am notat GLV06664 DENISA, GLV06666 ALISIA
   GLV06667 CONSTANTIN
   GLV06668 AMALIA
   GLV06669 BIANCA. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
  • Doamne ajută, doamna Iulia. Vă mulțumim din suflet că sunteți alături de noi și de copii noștri sărmani. Copilașii aleși de dvs. au deja donatori, așa că am notat GLV06670 IULIAN
   GLV06671 FLORENTINA. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
 8. Doamne ajută,cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicii Domnului am donat pt GLVOO021 MIHAIL.Doamne ai milă de toți.

  Răspunde
  • Doamne ajută. Vă mulțumim din suflet pentru darul și jertfa dumneavoastră. Copilul ales de dvs. are deja donatori, așa că am notat GLV06691 MARIA. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea!

   Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet că sunteți alături de noi și de copilașii noștri. Copilașul ales de dvs. are deja donator, așa că am notat GLV06696 DENISA. Măicuța Domnului să vă ocrotească!

   Răspunde
  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet că sunteți alături de noi și de copilașii noștri. Copilașii aleși de dvs. au deja donatori, așa că am notat GLV06697 IOANA, GLV06690 ANDRADA. Domnul Iisus Hristos să vă dăruiască liniște și bucurie!

   Răspunde
  • Doamne ajută, domnul Constantin. Vă mulțumesc din suflet pentru darul și jertfa dumneavoastră. Copilașii pe care dumneavoastră i-ați ales au deja donatori, așa că am notat GLV06650 DIANA, GLV06654 IANIS. Totodată, venim către dumneavoastră cu rugămintea de a vă abona la Site-ul Asociației noastre, pentru a fi mereu la curent cu toate lucrurile bune și frumoase pe care încercăm să le facem. Va puteți abona aici http://test.glasulvietii.ro/newsletter/ Sau daca ne lasați adresa de email, va putem abona noi. Vă mulțumim și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă răsplătească toată dragostea

   Răspunde

Adaugă un comentariu