ROMANIA, TE IUBESC! – Povestea omului cu o misiune uriașă

binecuvantata-fii-romanie  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Preotul Dan Damaschin vindecă şi salvează o bucată din România, cu zâmbetul pe buze. Povestea Omului cu o misiune uriașă.

Un părinte cu 10.000 de copii. Sună incredibil, dar acest om există. În Iași, preotul Dan Damaschin a devenit o adevărată instituție care poartă de grijă copiilor, se ocupă de educația lor, oferă case părinților, le apară pe mamele abuzate.

Sursa: PRO TV

Între miile de cazuri pe care le ajută, preotul aleargă tot timpul cu credință, că efortul său și al omenilor care îl susțin, salvează o bucata de Românie.

În inima Moldovei, un preot îşi inoadă poalele reverendei şi pătrunde cu daruri prin locuri neştiute de lume, contruieste case vopsite în tricolor pentru oamenii sărmani, susţine copiii în şcoală, le dă de munca părinţilor, alină suferinţe.

La prima vedere, poate ai zice că asta trebuie să facă un preot.

Doar că, în cifre, activitatea părinteleui Dan Damaschin e ameţitoare. Are grijă de peste 2.200 de mame, a dat până acum 116 case, are grijă de familiile din ele şi duce daruri la 10 mii de copii.

Dan Damaschin, preot: „Toţi copiii trebuie îmbrăcaţi măcar de trei ori pe an. Toamna, Crăciun, de iarnă, Paște de primăvară vară, să meargă la şcoală ca şi copiii mei. Haine de calitate, încălţăminte de calitate, igienă, curăţenie, rechizite. Faceţi un calcul, că nu e greu, ca să nu zică lumea că suntem lipsiţi de transparență. 60 de euro este pachetul unui copil”.

Adică 600.000 de euro, de trei ori pe an.

Părintele Damaschin este preot de 24 de ani

 

Ora şase dimineaţa, biserica maternităţii din Iaşi. Aici slujeşte de 16 ani. E preot de 24 de ani.

Dan Damaschin: „M-am imaginat în altar, la slujbă, în genunchi. Dacă Dumnezeu m-a pus într-un loc în care zilnic vin două-trei mame care se plâng nu am cu ce pleca acasă, nu am ce da de mâncare copilulu, nu am haine, nu am aia, nu am aia, cât timp să o bat pe umăr, lasă mamă, că o să fie bine, o să fie, stai fără grijă, o să fie bine? Am văzut că nu merge. Asta e realitatea din Moldova, dragilor”.

În fiecare vineri, la poarta maternităţii se strâng aproape 300 de mame pentru a primi mâncare şi cele necesare traiului.

Pandemia a oprit accesul în curtea spitalului, aşa că preotul le căra pe mame cu voluntari într-o altă biserică din oraş. Aici, înainte de a primi ajutorul, fiecare mamă este spovedita şi consiliata de preoţi.

Preotul Damaschin a devenit o adevărată instituție acolo unde statul a eșuat

 

Toată povestea se învârte în jurul familiilor aflate la marginea societăţii, o Românie pe care autorităţile şi oamenii în general o ignoră, dar ea există.

Pentru ea, preotul a devenit o adevărată instituţie care face lucruri pe care într-o lume normală ar trebui să le facă statul.

Dan Damaschin: „În clipa de faţă cred că am preluat 50% din ce înseamnă asistență socială în judeţul Iaşi, fără a exagera. Suntem sunaţi, avem o mamă, ce facem cu ea? Ce să facem? O luăm”.

La marginea Iaşiului e depozitul central.

Dan Damaschin: „Aici e depozitul de haine second hand. Primim, sortăm, pleacă zilnic două-trei maşini pe teren”.

Un tir cu produse de igienă tocmai a ajuns. Preotul îşi înoadă din nou poalele şi se pune pe treabă.

Pentru a duce toată această activitate, a înfiinţat Asociaţia Glasul Vieţii. 12 angajaţi şi o armată de voluntari îi sunt alături. Comanda produse în ţară şi din China pentru copii.

E prezent pe tot ce înseamnă comunicare online, unde vorbeşte despre cazurile care îi ies în cale. Pe site-urile de socializare a creat un tabel cu cei 10 mii de copii pe care îi ajută, cu vârsta, înălţime, greutate, numărul de la pantofi. Cine vrea să ajute îşi alege de aici un copil sau mai mulţi.

La marginea unui sat a ridicat o casă. Două familii, 14 suflete, şi-au găsit adăpost în ea.

Pe un panou în biserica ţine evidenţa caselor. Pe altul sunt următoarele proiecte. Într-o strană, după o copertină, Ana Maria, membră în asociaţie, preia cazuri, e în legătură cu donatorii, pentru că tot ajutorul vine din donaţii. Telefonul părintelui sună non-stop.

Dan Damaschin: „Auziţi, vrem să vă trimitem şi noi nişte bănuţi, dar nu ştim contul. Nu ştiţi contul? Ei, Doamne, daţi pe Google „preotul Damaschin. La câtă nebunie am eu în cap şi la cât am nevoie, nu îmi ajute bugetul României la cât aş putea să cheltui cu mamele şi copiii mei”.

Fiecare caz, preluat după ce se face o anchetă socială

 

Fiecare bănuţ e gestionat la virgulă şi fiecare caz este preluat după ce se face o anchetă socială, pentru a nu fi păcăliţi. Famiile sunt în permanenţă monitorizate şi consiliate de voluntari. Peste tot încearcă în primul rând să-i salveze pe copii, să-i educe.

Dan Damaschin: „Am mers acasă la ele şi le-am aprovizionat cu ce au nevoie, în prima fază. În loc de un copil, au cinci acasă. Copilul trebuie să meargă la şcoală. Ce faci cu el dacă nu merge la şcoală? Copiii abandonează şi se sălbăticesc. Ajung să se transforme în viitori cerșetori sau infractori. Și atunci am dezvoltat treaba cu şcoala”.

Dan Damaschin: „Aici a fost o casă, locuia o familie cu un copil. Am luat-o şi am stricat tot ce era în ea şi am făcut internat. Hai să vă arăt. Ăsta e dormitorul cel mare. Era dormitorul familiei. Aici era un jacuzzi şi am făcut baie pentru zece fete”.

Acolo locuiesc şi învaţă 40 de fete. Peste drum, într-o altă clădire, sunt 30 de băieţi.

Fată: „Ne duce la şcoală, ne aduce, ne dă să mâncăm, adică ce face un tată. Iar noi mulţumim pentru asta”.
Reporter: „V-aţi fi permis să veniţi la şcoală la Iaşi dacă nu era acest ajutor?”
Fată: „Nu, era imposibil”.

În oraş mai sunt alţi 30 de copii susţinuţi în gazdă, iar lor li se adăugă mulţi alţii care primesc o bursă pentru a putea studia.

Dan Damaschin: „Și am ajuns la studenţi la Medicină, acum termina anul şase. Copii în care dacă bagi în ei, dar nu două milioane pe lună, cresc oameni mari”.

În curte, cineva a donat un porc. Imediat e pârlit, tranşat şi pregătit pentru a fi împrăştiat la familii.

Preotul achită facturile, se ocupă de educaţia copiilor, le cauta părinţilor de muncă

Unei familii întoarsă din Spania în plină pandemie, fără un leu, cu șase copii, i-a dat o casă. Perete în perete, o altă altă familie, cu un tată bolnav, a primit alta. Şi astfel de situaţii, de familii puse într-o casă, sunt peste 120. Preotul achita facturile, se ocupă de educaţia copiilor, le caută părinţilor de muncă. În patru case sunt aşezate mamele cu probleme.

Dan Damaschin: „Pe Corina o bătea soţul de faţă cu poliţia şi zicea că nu poate să intervină. Şi aici e sufrageria. Are șapte copii, să aibă copiii unde să stea, să nu fie bătuţi”.

La marginea Iaşiului, a cumpărat de curând două hectare de teren pe care vrea să ridice 100 de case. Primele două, în care vor locui opt familii, sunt în lucru.

Dan Damaschin: „O viaţă de calitate, din ei să nu mai iasă. Am făcut o radiografie a vieţii infracţionale, mare parte a acestor oameni care ratează viaţa o ratează pentru că de acasă, neavând educaţie, sprijin în perioada adolescenţei, a fost foarte uşor de sedus de adevăraţii infractori. Aşa ajung oamenii să cerșească, sa dea în cap. Pentru că ei sunt flămânzi. Minte puţină, carte puţină. Și atunci, dacă copiii merg la școală, acolo e unul din cele mai amri complexe, acolo este zona industrială, practic orice părinte poate lucra, acolo e Iașiul”.

De curând, a cumpărat un hotel pe care vrea să-l transforme în policlinică.

Dan Damaschin: „În fapt, un centru social, complex, unde să am un CT gratuit. Să vină lumea şi să nu mai aud că sunt oameni care n-au făcut operaţii la timp, n-au făcut analize la timp, pentru că n-au avut acei amărâţi de 10 milione, 6 milioane care trebuie unei persoane neasigurate să îşi facă RMN. Vii în spital şi aştepţi șase luni să îți facă ăştia un RMN. Eşti mort de trei ori”.

A intrat într-un adevărat vârtej al binelui. Zilnic vin noi cazuri, aşa care-l obligă să caute soluţii pentru a funcţiona. Pomenile sunt ţinute în internat pentru a hrăni copiii, cu resturile de mâncare creşte porcii, reciclează.

Dan Damaschin: „E foarte scump gunoiul. Ar trebui să dăm câteva mii de lei pe lună, la câte case avem. Și atunci încercăm să luăm bani pe el. Cartonul luăm bani. Folia o vindem şi pe asta”.

Dan Damaschin: „Cum poţi să ţii copiii ăştia aproape? Îi plimbi. Îi duci la un meci de fotbal, i duci la… Și am plecat de la cinci copii şi în vara asta am cu 300 de copii la mare. 250 de copii”. Reporter: „Vă duceţi cu ei?”
Dan Damaschin: „Totdeauna. Eu urăsc marea ca şi loc de recreere, e obositaore, e… Pentru că niciodată la noi nu e vacanţă la mare. Nu poţi să te odihneşti când mergi cu o armată de copii. Nu există noapte să nu fie o urgenţă, o problemă. De la insolaţie, prima menstruaţie şi ăla care se scapă în pat până la idile şi tot felul de probleme. Pleacă unu că îi e dor de mama”.

Dan Damaschin: „Din experienţa mea, sunt de 24 de ani preot. Am am învăţat un lcuru. Fără jertfă, în sensul real al cuvântului, nu iese nimica bun”.

De 33 de ani se lupta cu diabetul. Se opreşte pentru a-şi face tratamentul şi o ia de la capăt.

Într-o casă trăiesc o familie cu cinci copii, pe care i-a scos dintr-un bordei. Aici, între copii, râde şi se bucură, uita de toate grijile care-l apasa, de aici îşi ia energia, din familii salvate. Un perete e plin cu diplomele copiilor, dovada că aici a reuşit.

Dan Damaschin: „Dacă Dumnezeu pe mine, 46 de ani, şi 33 de ani de diabet, teoretic la vârsta mea de boala jumate din cei ca mine sunt fie orbi, fie la dializă. Dumnezeu mă ţine în formula asta. Mă gândesc că are şi un plan cu mine. Se învârte roata din ce în ce mai mare, că aşa trebuie. M-a lăsat să coagulez nişte energii, să adun nişte oameni, să ajutăm la salvarea vieţii unor oameni şi în felul ăsta să nu mai fie atât de negre”.

Târziu, reporterul Pro TV și părintele Dan Damaschin au pornit la drum către un cătun ascuns după dealuri. Aici trăieşte o familie cu șase copii. Unul dintre ei i-a transmis că vrea fidea cu lapte.

E o familie de care a aflat de curând. Trăieşte într-un casă care stă să se prăbuşească. Pentru preot e următorul proiect. Încă unul. Seara târziu se întoarce în biserica din curtea maternităţii.

Îl aşteaptă soţia şi doi dintre cei patru copii pe care îi are. Cel mare tocmai a terminat facultatea de medicină.

Zâmbeşte tot timpul. Mâine urmează o altă zi. Aici, în Iaşi şi judeţele din jur, preotul Dan Damaschin vindecă şi salvează o bucată din România, îi şcoleşte copii, îi oblojeşte rănile şi o învăţa cum să iasă la liman, o salvează, o învaţă prin puterea exemplului ce înseamnă muncă şi empatia.

O misiune uriaşă pe care o duce cu zâmbetul pe buze. El şi copiii pe care îi salvează, multe mii, sunt dovada că se poate.

Sursa PROTV

O cocioaba + doua zile = o casa


397de copilași din tabelul nostru nu și-au găsit încă donator și mai sunt doar 11 zile până la Paște. Noi am comandat colete pentru toti, dar nu stiu cum ne vom descurca cu plata acestora. Printre cele 397 de suflețele se numără și cei opt copilași ai Florentinei. V-am povestit noi despre ei și căsuța lor pe care, cu multa trudă și bănuți am pus-o la punct în două zile. Acum, când mai avem doar un pas până la tăierea panglicii, pare că am dat de cea mai grea parte. Căminul lor are multe nevoi: un aragaz, o butelie, cărămidă pentru sobă, ba chiar și de un meșter care să ne monteze mobila la fața locului, mai bine zis sa ne facă un dulap încăpător, la zece suflete se adună ceva haine de ordonat în șifonier. Dacă știți pe cineva care ne poate ajuta cu toate acestea, dați-ne de veste. Noi vă vom fi veșnic recunoscători și cu siguranță vă veți câștiga și un loc în inima unor oameni greu incercați de viață.

 

  

Poli Iași, speranță alb – albastră cât un Grăunte de iubire

poli-iasi-speranta-alb-albastra-cat-un-graunte-de-iubire  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Cu toate că finala Campionatului Mondial s-a suprapus în acest an Poveștii de Crăciun, nu am putut să nu trag cu urechea la câțiva dintre băieții de liceu pe care îi avem în grijă ce erau la curent cu scorul momentului și evoluția meciului.

Am înțeles de la ei că Messi nu s-a născut cel mai mare din istorie, ci a crescut într-o suburbie argeniană, alături de mulți frați într-o sărăcie cum doar pe colinele Moldovei mai poți afla.

Pe de altă parte, Messi nici nu este un mare om la stat în sensul că înălțimea nu-l avantajează, dar este de o agilitate aparte și de o inspirație cum puțini sportivi o au în timpul competiției.

Să fie oare ăsta rezultatul crucii pe care o face atunci când intră pe teren, a muncii susținute și a spiritului de echipă pe care l-o fi dobândit în comunitatea săracă?

Am întrebat mulți din copii noștri dacă joacă fotbal pe tășpanul din fața case cu frații mai mici ori cu prietenii cu care adeseori merg la munca câmpului. Cu toții mi-au răspuns că da, cine știe de unde va răsări un nou Messi și pe la noi.

De parcă mi-ar fi citit gândurile, copiii de la FC Politehnica Iași ne-au vizitat și ne-au oferit pentru viitori campioni echipamente și ceva bănuți pentru a avea ceva ”udătură” ca să capete putere să dea cu șutul în minge.

Așa mai vii în Qatar, nu-i așa?

Mulțumim, Academia de fotbal FC Politehnica Iași!

Încă 11 copii și ceva zboară din listă după maratonul de la Oxygen Sports & SPA

inca-11-copii-si-ceva-zboara-din-lista-dupa-maratonul-de-la-oxygen-sports-spa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aseară târziu am fost la un „maraton”, nu știu dacă a fost chiar maraton. Dar, nu-l pot numi nici tur ciclist atât timp cât cei 28 de sportivi de toate vârstele și de ambele sexe de la Oxygen Sports & SPA au pedalat mai bine de două ore în sală, coordonați de Dima Robert-Constantin și „instigați” de Ramona și Alexandra pentru… copiii noștri dragi.

Care a fost rezultatul competiției?

inca-11-copii-si-ceva-zboara-din-lista-dupa-maratonul-de-la-oxygen-sports-spa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Toată lumea a câștigat, pentru că după 2 ore de pedalat intens nu numai că au dat jos, după părerea mea, cam un kilogram de slăninuță și vreo două de transpirație, ci au adus în inimile a 11 copii bucuria și speranța fără de care nu putem trăi sărbătoarea Nașterii Domnului.

inca-11-copii-si-ceva-zboara-din-lista-dupa-maratonul-de-la-oxygen-sports-spa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

PS.1 : Concurența chiar nu are de ce să fie invidioasă pe băieții de la Oxygen Sports & SPA.

Mai avem încă 1449 de puișori care ne așteaptă să transpirăm pentru ei.

PS.: Data viitoare pe care-l prind că mai trișează nu numai că-l rog să se mai înscrie imediat încă o dată în probă, dar și număr fiecare pedală ca să ne învețe minte. Cu prietenul meu, Dima, nu te joci.

Mulțumim, Oxygen Sports & SPA.

Ardem calorii, tăiem lemne – viteză

ardem-calorii-taiem-lemne-viteza  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Cum prin oraș e agitație mare, de îți vine să strigi în gura mare: „E ziua-n care nu scot mașina din parcare”.

Așa am zis c-ar fi cel mai bun moment să ard ceva calorii la concursul de tăiat lemne – viteză!

De ce?

Pentru ca nicio casă nu ar trebui să fie rece și neprimitoare de nașterea pruncului Iisus.

Tot ce-mi doresc în aceste zile este ca Hristos să vină în lume și în fiecare casă a copiilor sărmani, case ce îmi doresc să fie încălzite, curate și gătite, așa cum se cade pentru MAREA SĂRBĂTOARE.

Bucurie să aveți și spor la fapte bune!

DĂRUIM IUBIRE?

Mulțumiri și recunoștință

multumiri-si-recunostinta  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

În finalul săptămânii trecute am avut bucuria de a „colinda” prietenii de la SonoVision România ( http://www.sonovisiongroup.com), chiar la ei acasă, într-un sediu primitor, plin de tehnologie și minți dintre cele mai luminate.

Și chiar de nu m-am prezentat la costum și cămașă din cele mai fine, cum am auzit că se obișnuiește pe la casele ceva mai mari, le-am povestit DIN INIMĂ despre „Grăuntele de Iubire”, ”Marea Vieții”, „Casele Vieții”, cel mai frumos festival al familiei, „INIMO”, și, cât se poate de pe scurt, despre toate câte am înfăptuit, prin Mila lui Dumnezeu, în acest an.

A fost minunat să știu că, oameni vrednici și frumoși sunt atât de interesați despre ce înseamnă a DĂRUI celor mai puțin înstăriți, dar cu precădere despre ce înseamnă să fii alături de copiii noștri dragi din mediile defavorizate ale Moldovei.

Vă mulțumesc oameni buni, pentru găzduire! Dumnezeu să vă ajute să împliniți toată fapta cea bună.

Aplicatie Android & IOS

APLICAȚIA GLASUL VIEȚII

??Oameni dragi, poate nu știați, dar am zis că ar fi cazul să mă apuc și de ceva IT, nu că n-aș avea de lucru… 34 din 24 h în slujba copilașilor de care ne îngrijim.

?De ceva timp mi-am dorit să existe o aplicație prin care dumneavoastră să puteți fi la curent cu cele mai noi știri și povești, ca să ne fiți aproape.

??Gânduri de recunoștință și mulțumire se îndreaptă către echipa Bull Software din Iași ( www.bull-software.ro ), care cu mâinile lor dibace au făcut ca aplicația să existe și totul fiind transformat din cod în realitate, fără niciun bănuț.

??Așadar, vă invităm să descărcați aplicația ?????? ????̦?? din:

– ??? ?????: https://apps.apple.com/…/dan-damaschin…/id6444515410…

– ?????? ????: https://play.google.com/store/apps/details…

⭐⭐⭐⭐⭐Și de ce nu, puteți să ne oferiți și 5 steluțe (eu zic că atât merită) și o recenzie pozitivă!!!!!

??? ?ă ????? ???? î? ????? ș? ?????? ?? ?? ?????? ???????.

Hristos Se Naște, Măriți-L!

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

…Și mai sunt 2700 de copii ce așteaptă dragostea noastră!

Ne îndreptăm cu pași din ce în ce mai hotărâți spre Marea Sărbătoare a Nașterii Domnului. Postul Bucuriei se încheie, nu peste mult timp, cu cea mai minunată veste pentru noi, aceea că, prin Nașterea Sa, Hristos aduce mai aproape mântuirea.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, mai este încă timp pentru o fărâmă izvorâtă din bunătatea inimii noastre!

Mai este încă timp să strângem mâna celor cărora am greșit, să iertăm, să cumpănim asupra a ce este bineplăcut lui Dumnezeu, împlinind faptele cele bune.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Vestea cea Mare a Nașterii Domnului ne-a fost adusă, în acest an, de micii colindători ai grădiniței nr. 4, printr-un concert intitulat cum nu se poate mai frumos „Astăzi s-a născut Hristos”.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Noi ne-am pregătit cum am știut mai bine, am aranjat și îmbrăcat în haine de sărbătoare foișorul Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan din Țicău.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Ei, colindători iscusiți, și-au rafinat repertoriul cu o deosebită atenție. Ce-a urmat? Ei bine, Valea Țicăului s-a veselit, pentru mai bine de 2 ore, de glăscioarele lor calde, de lumina unei bucurii care izvorăște doar dintr-un suflet inocent. Unii în prim concert, alții cu ceva mai multă experiență, cu toții ne-au încântat inimile și, în final, ne-au promis că și la anul vor repeta isprava.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Primiți-i în casele voastre, dragilor, chit că nu-s vreun cor de renume internațional.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Primiți în cămine bucuria cea Adevărată și împărtășiți Vestea cea Mare a Nașterii Domnului.

hristos-se-naste-mariti-l  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Poveste de Crăciun

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, în mijlocul câtorva zeci de copii, alături de prințesele și super-eroii Zbânț, înconjurat de oameni cu inimă mare, am scris aseară cea mai frumoasă poveste: POVESTE DE CRĂCIUN.

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Evenimentul a fost deschis de piesa de teatru „Poveste de Crăciun”, într-o interpretare cum nu s-a auzit decât pe cele mai mari scene, apoi Corul Vieții ne-a încântat cu un recital de excepție care a cuprins atât colinde din repertoriul tradițional, dar și colindul „Vin colindătorii”, rescris în Biserica Maternității „Cuza Vodă”, cu versuri cu adevărat tradiționale.

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

În continuare, Ionuț, unul dintre bursierii noștri de elită ne-a încălzit sufletele cu câteva piese interpretate la violoncel, instrumentul la care se pregătește zi și noapte, cu atâta sârguință.

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Și cum la noi munca multă se îmbină cu talente nebănuite, voluntara noastră Anda, a arătat încă o dată ce înseamnă o voce de aur, aceasta interpretând o doină și câteva colinde.

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

În tot acest timp, cei mai mici s-au bucurat de minunatele personaje de poveste din zilele noastre (cele din Avatar erau ocupate cu noua lansare de film), Elsa, Spider-Man și mulți alții ca ei, au avut grijă ca ai noștri copii să-și amintească cu drag fie de jocurile interactive, fie de face painting-ul creat cu măiestrie.

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Și dacă tot vorbim de măiestrie, bucătarii de la Hotel Unirea Iași ne-au desfătat simțurile cu o masă de pește pe cinste, asezonată cu un desert din cele mai rafinate de la Cofetăria Charlotte.

Astfel, am petrecut câteva ore, așteptându-l pe Moș Crăciun, care nădăjduim noi, va umple cu bucurie, casele a 10.233 din care 3290 de copii încă așteaptă un Grăunte de Iubire.

poveste-de-craciun  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Mulțumim, Hotel Unirea și tuturor celor implicați, pentru găzduire și fila de poveste scrisă în acest sfârșit de an.

Preasfințitul Macarie, Părinte Mihai, Părinte Daniel și iubiți credincioși din Danemarca

preasfintitul-macarie-parinte-mihai-parinte-daniel-si-iubiti-credinciosi-din-danemarca  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

„Călduroase” salutări din congelatorul pe care din mila lui Dumnezeu și dăruirea fraților milostivi din toată Europa de Nord, pe care l-am ticsit cu 25 de toane de cărniță, care kilogram cu kilogram, pachețel cu pachețel, își vor face loc pe masa de Crăciun pentru 10.233 de copii.

Salam de cea mai bună calitate, cârnăciori din aceia gustoși de-ți ninge-n gură (să fim în ton cu sezonul), dar și păstrămioară numai bună de înfulecat c-un colț de pâine rumenit pe plită de pe care se revarsă cașcaval ADEVĂRAT…

Toate vor încânta până și ultima papilă gustativă a micilor noștri prinți și prințese!

Acum de v-am făcut poftă, iertați, dar gândiți-vă la bucuria cea adevărată pe care atâția și atâția copii o vor avea, peste o săptămână, cu ajutorul dumneavoastră!

Îmi este greu să găsesc cuvinte potrivite spre a vă mulțumi pentru toată bunătatea și darurile dumneavoastră.

Vă încredințez deci pe fiecare, Dragostei lui Hristos, Cel ce în peșteră are să nască, rugându-mă să vă răsplătească înzecit efortul de a ne fi aproape, de la vreo 2000 de km distanță.

Mulțumiri și recunoștință doamnei Iuliana, din Las Vegas

multumiri-si-recunostinta-doamnei-iuliana-din-las-vegas  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Ce minunat e să știi că la mii de kilometrii, la două continente și un ocean distanță, există oameni tocmai în Statele Unite care se gândesc zi și noapte la copii sărmani din România.

Doamna Iuliana împreună cu o mână de oameni vrednici s-au mobilizat și împreună au îmbrăcat mai bine de 116 copii.

De bucurie îmi vine să vă iau pe toți în brațe și să-i dau de știre Sfântului Petru să vă deschidă larg porțile cerești.

Să vă răsplătească Domnul, dragii mei.

Cărniță pentru flămânjoși

carnita-pentru-flamanjosi  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, mă uit aici cu atâta jind și admir cea mai bună cărniță pentru cei mai flămânjoși copii pe care îi avem în grijă.

Chiar ieri am descărcat bunătățile ambalate cu multă grijă ce își vor face drum către casele celor 10.233 de copii pe care îi avem sub ocrotire, suflete ce îl vor primi în casele lor pe pruncul Iisus cel născut.

Mă uit în calendar și văd că ar mai fi vreo 9 zile până la marea sărbătoare… drept vorbind, scăzând cele două zile cu dezlegare la pește, ar mai rămâne doar 7 zile în care să ne ținem departe de bunătățile pentru masa de Crăciun.

Vă îndemn să țineți aproape în inimile voastre pe cei mai sărmani decât noi și de ce nu să dăruim iubire.

Pe listele noastre mai sunt 4721 de copii care speră să-l aducem pe Hristos în casele lor!

Dăruim iubire?