Dăruim speranță – program de adopție la distanță

Completând activitățile din proiectele în derulare, am lansat un nou proiect de suflet – „Dăruim speranță”, prin care, cu ajutorul dragilor noștri prieteni și iubitori de bine, dorim să aducem speranța în sufletul a peste 250 de copii din 60 de familii, din cele mai sărace zone ale județului Iași.

Proiectul a debutat din dorința de a face ca acești copii copii sa creadă cu adevărat ca una dintre cei mai mari bucurii ale creștinilor este Nasterea Domnului si ca aceasta minune se repeta pentru fiecare dintre ei.

Cum fericirea unui copil n-ar trebui sa astepte o singura zi in an, ne-am dorit sa aducem o masa calda, haine, jucarii si multa bucurie acestor copii, si la Marea Sarbatoare a Invierii Domnului, lista initiala a celor 400 de copii. . largindu-se la 550, pentru ca saracia copleseste multe familii.

Vazand ca oamenii sunt buni si isi doresc sa dea din ce au si celor mai incercati de nevoi, ne-am propus sa extindem acest proiect pe durata intregului an, pe o perioada de 5 ani. Experienta noastra bogata in aceasta zona, ne-a invatat ca numai investind pe termen lung in educatia si bunastarea copiilor, putem cu adevarat sa-i ajutam sa aiba un viitor mai bun.

O lume educata, este o lume mai buna, iar pentu copiii nostri educatia este singura sansa de a trece barierele create de mediul in care se dezvolta acum. Mai mult decat atat, nivelul de educatie este un indicator al nivelului de dezvoltare al unei societati, ceea ce nu demonstreaza ca nivelul scazut de dezvoltare al Romaniei si in mod deosebit al regiunei noastre, este strans legat de nivelul extem de scazut al educatiei populatiei zonei. . . Desi invatamantul in Romania este gratuit si obligatoriu, rata analfabetismului, abandonului si al mediocritatii este inca foarte ridicata, exemplul parintilor care nu au urmat nicio forma de invatamant fiind copiat mai departe de catre copiii lor, saracia principala cauza.

Pentru ai sustine pe copii sa duca o viata cat mai normala, sa ajunga adulti responsabili si baza a societatii noastre, sa-i facem OAMENI MARI – la propriu si la figurat, nu dorim sa-i sprijinim pe parcul anului, prin a le oferi. . :

  • imbracaminte si incaltaminte, adapte fiecarui sezon;
  • rechizite, care sa-i ajute sa-si duca de la inceput, pana la sfarsit, anul scolar;
  • material pentru activități vocaționale, (de exemplu, materiale de pictură, pentru cei cu pasiune și aptitudini în artele plastice, sau instrumente muzicale, pentru cei cu aptitudini în această directie, articole sportive de calitate, );
  • burse pentru continuarea studiilor, celor care care care termina ciclul gimnazial si liceal;
  • programe de tip „Scoala dupa scoala”, cu o gustare si ajutor in efecturea temelor, dupa terminarea orelor de curs;
  • mediatatii suplimentare cu profesori de specialitate;
  • rezidenta de tip internat pentru copiii cu rezultate bune la invatatura, care doresc sa-si continue studiile;
  • pachete cu jucarii, alimente si dulciuri, la marile sarbatori de peste an, zi aniversara, 1 Iunie;
  • excursii, tabere, drumeții;
  • evaluare medicală și investigații de specialitate (consult oftalmologic, cardiologic, pediatric, etc.);
  • interventii in caz de urgenta si nevoi speciale (reparatii locuinte, achizitii de animale domestice, ajutor in caz de calamitati);
  • Îmbunătățirea condițiilor de viață prin aplicarea mobilierului și electrocasnice.

Ce inseamna sa fii donator in Proiectul „Daruim speranta”?

Pentru ai proteja pe copii de eventualele derapaje ale familiilor si din partea unor persoane rau intentionate, pe baza experientei noastre, nu simtim obligati sa prezim un statut clar al donatorului, in functie de recomandare si servicii precum pe care le ofera. De asemeni, cunoscand dorinta deosebita de a ajuta raportata la posibilitatile materiale propunem urmatoarele categorii de donatori cu drepturi si obligatii specifice.

DONATOR A – este sustinatorul a cel putin 2 copii cu donatii lunare de cel putin 200 RON (50 euro, dolari sau lire pentru cei din strainatate), iar in cazul copiilor de liceu si facultate, corespunzator cheltuielilor de cazare si transport, aproximativ 400 RON .

Donatorul va avea acces la contul rezervat pe platforma electronica cu informatii actualizate si imagini despre evolutia copilului. Comunicarea cu copilul se poate face doar prin direct asociatiei, iar pentru vizita la domiciliu, insotit de voluntar, este de dorit sau recomandare din partea parohiei sau comunitatii de care apartine. În cazul în care relația de sprijin depășește 36 de luni, se poate vorbi de o comunicare directă între donator și copil.

În semn de recunostinta fata de bunatatea dumneavoastra, va putem oferi dovada bucuriei copilului ajutat, prin felicitari realizate de acesta, cu ocazia celor doua mari sarbatori de peste an, dar si dovada progresului si a rezultatelor scolare, prin rapoartele lunare de evaluare si evidenta a. . cheltuielilor.

Donatorul poate trimite colete si bunuri materiale fara a specifica date personale si de contact , si fara a solicita date de contact direct, pentru a evita deranjul din partea familiei copilului.                   

DONATOR B – aceasta persoana care va sustine un singur copil si va avea acces la platforma electronica,precum si materialul realizat de copil. Comunicarea directă și vizitele copiilor familii vor fi posibile după 1 an de sustinere, de asemeni cu recomandare și cu acceptul nostru, după modelul prevăzut la donatorul de tip A.

DONATOR C –  poate fi orice doritor care intentioneaza sa sustina alaturi de alti donatori unul sau mai multi copii, cu o suma de bani pe durata intregului program. Accesul la informații va fi limitat la evoluția școlară și va primi din partea copilului felicitarile ocazionale. Comunicarea directă și vizitele la domiciliu, în prezența voluntarilor asociației, sunt permise după 24 de luni de susținere.

DONATOR D – este orice persoană  care dorește să contribuie discret sau sporadic, financiar sau material (alimente, medicamente, haine, rechizite, jucarii, etc.) copiii din programul nostru.

În acest caz, pentru protejarea identității donatorului și pentru desfășurarea optimă a programului (dorim să economisim resurse de timp și financiare), vom acorda informații și vom oferi detalii, în limita timpului disponibil.

7 pași de urmat pentru a deveni ,,ÎNGERUL PĂZITOR” al unui copil sărman

  1. (pentru detalii în ceea ce privește lista copiilor liberi, ne contactați pe adresa de email pr.dandamaschin@yahoo.com sau la telefon 0744798610/0742593616) și puteți alege să vă sprijiniți pe o perioadă îndelungată ( 1-5 ani).
  2. Vom nota în tabel dumneavoastră în dreptul copilului la secțiunea Înger Păzitor. În cazul în care posibilități financiare ale dvs. pot asigura condițiile sau un sfert din cheltuielile de întreținere a unui copil, după numele precizați procentul contribuției oferite (25% sau 50%).
  3. Pe Messenger în privat, nu lăsați numărul de telefon pentru a vă putea contacta și a vă oferi mai multe detalii.
  4. Odată ales copilul, veți primi informații private despre copil, și Contractul de ,,Adopție la distanță”.
  5. Expediați contractul semnat în format electronic sau postal. În cazul în care acest lucru nu este cu putință discutăm la telefon.
  6. Felicitări! Ați devenit Îngerul Păzitor al unui copil din programul ,,Dăruim Speranță” De acum înainte, în funcție de categoria de donator în care vă încadrați (A,B,C,D), vă vom oferi toate informațiile necesare.

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

2 comentarii la „Dăruim speranță – program de adopție la distanță”

  1. Buna seara! Va scriu noaptea târziu ,dar am zis sa nu mai aman. Am foarte multe haine de la copiii mei,in buna stare, pe care as dori sa le donez. Va rog sa mi comunicați daca se poate. Mulțumesc frumos! Doamne ajuta!

    Răspunde
    • Doamne ajută! Se poate, desigur. Dumnezeu să vă răsplătească pentru darul oferit copiilor noștri.

      Răspunde

Adaugă un comentariu