Va mai zâmbi mama Gabriela?

De obicei, toamna, oamenii văd cu propriii lor ochi roadele muncii și împlinirile din viața de familie.

Sigur, nu suntem toți păscători de gâște (chiar dacă România rămâne în continuare o țară agrară), dar privind în ansamblu acest anotimp, toată lumea e ceva mai sătulă și mai fericită, mai ales că, după atâtea noi legi ale educației și autonomii de tot felul, ducem „boboci” la școală de la Sânta Maria cea Mare până la… Crăciun. ?

Poate că toamna lui 2022, cu amenințări de crize și explozii nucleare la prețurile de la gazele date de Dumnezeu românului pe degeaba și la curentul ieftin ca braga ce pleacă de la porțile uzinelor și hidrocentralelor făcute de Ceaușescu la preț de nimica, ne mai amărăște puțin gustul dulce al poamelor și mai nuanțează cu gri culorile minunate din jurul nostru, dar trebuie să recunoaștem, după atitudinea de spartani a celor de prin palatele bucureștene că totul (posibil pentru unii) pare a fi bine.

Din păcate, nimeni, niciodată și pentru nimic în lume, nu îi va întreba pe Gabriela și pe cei nouă puișori ai ei dacă au mai zâmbit vreodată de vreun an încoace de când Ion, capul familiei, vrednicul tată al copiilor, a plecat… DEPARTE, pe drumul fără întoarcere.

Cu greu, atunci când microbuzul nostru poposește cu de toate la poarta ei, reușim să scoatem de la ea o vorbă și chiar cu o săptămână petrecută cu tot cu copii la Marea Vieții, parcă nici acolo n-am văzut-o să zâmbească.

Și știți de ce? Pentru că, în ciuda eforturilor făcute pentru a-și trimite copiii la școală și la grădiniță (mai puțin mezina născută când tatăl era în sicriu și fratele ceva mai mare care poartă încă scutec), Gabriela noastră nu mai reușește să-și termine casa, iar acoperișul „străveziu” nu o va ajuta să nu simtă mai bine ca oricine ploaia, ninsoarea și crivățul de pe malul Bahluiului.

Noi, așa cum ne știți, cu opt șantiere pe cap, n-am spus NU nici de data aceasta, în nădejdea că o vom vedea pe Gabriela zâmbind atunci când și în culcușul ei și al puișorilor frumoși, hărnicuți și, Slavă Domnului, sănătoși va fi cald și bine.

DĂRUIM SPERANȚĂ?

MERGEM MAI DEPARTE?

Cum puteți ajuta:

Alegeți un copil din LISTĂ și susțineți-l!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu